Sernik – wielokrotnie nagradzany na różnych konkursach ciastkarskich, wyrabiany jak dawniej z białego sera ‘krajanki’, mielonego u nas na miejscu, bez użycia gotowej masy serowej, czy sera zmielonego przemysłowo.
Placek drożdżowy i babki - stanowią esencję staropolskiej tradycji cukierniczej, u nas znajdziesz je właśnie takie, jakie pamiętasz z dzieciństwa – naturalnie pyszne i aromatyczne.
Kruszon - ciasto babkowe z owocami, pianką z ubitych białek, kruszynki |
Strudel makowy z kruszonką |
||
![]() Jabłecznik - kruche ciasto, jabłka, lukier |
Babka z czekoladą |
||
|
|
||
|
|
||
Cytrynowiec- biszkopt, galaretka cytrynowa, budyń o smaku cytrynowym, bita śmietana
|
|
![]() Torcik tiramisu - krem: bita śmietana i mascarpone, amaretto, kawa, migdały |
|
|
|||
|
![]() Piernik przekładany powidłami |
||
![]() Murzynek – ciemny biszkopt, jasny krem maślano-jajeczny, dżem, czekolada |
![]() W/Z – jasny biszkopt, bita śmietana, dżem, czekolada |
||
![]() Makowiec - kruche ciasto, mak czarny, orzechy, olejek migdałowy, bakalie, lukier |
![]() Placek drożdżowy - ciasto drożdżowe, kruszynki, lukier - istnieje wersja z owocami sezonowymi lub mrożonymi, z białym serem lub klasyczny z cukrem |
||
Ciasto na galaretce - biszkopt, krem budyniowy, owoce, galaretka |
![]() Sernik tradycyjny - kruche ciasto, zmielony ser twarogowy półtłusty, bakalie, owoce w syropie, lukier |
||
![]() Ciasto Toffi – ciemny biszkopt, krem karmelowy, polewa toffi, migdały |
![]() Ptasie mleczko - jasny biszkopt, mix śmietankowo-galaretkowy |
||
Ambasador - ciemny biszkopt, krem budyniowy, polewa czekoladowa |
Babka cytrynowa posypana cukrem pudrem lub lukrem |
||
|
|||
![]() |
![]() |
||
Malinka - biszkopt czekoladowy, bita śmietana z malinami | Mini Pavlova - beza, bita śmietana i mascarpone, owoce |