Sernik – wielokrotnie nagradzany na różnych konkursach ciastkarskich, wyrabiany jak dawniej z białego sera ‘krajanki’, mielonego u nas na miejscu, bez użycia gotowej masy serowej, czy sera zmielonego przemysłowo.

Placek drożdżowy i babki - stanowią esencję staropolskiej tradycji cukierniczej, u nas znajdziesz je właśnie takie, jakie pamiętasz z dzieciństwa – naturalnie pyszne i aromatyczne.

 

kruszon

Kruszon - ciasto babkowe z owocami, pianką z ubitych białek, kruszynki

  

makowiec

Strudel makowy z kruszonką

          

Babka włoska - babka przekładana kremem, czekolada, orzechy
 
Babka z czekoladą

 
         

bezowiec
Bezowiec - biszkopt jasny, beza, dżem z czarnej porzeczki,krem kawowy

sernik czekol
Sernik czekoladowy z brzoskwiniami

 
  
  
 


Cytrynowiec - jasny biszkopt, budyń cytrynowy,

galaretka, bita śmietana, posypka czekoladowa


Jabłecznik
 
   
 

rolada
Rolada na bitej śmietanie

piernik przek
Piernik przekładany powidłami 

 
           
 murzynek
   Murzynek – ciemny biszkopt, jasny krem maślano-jajeczny, dżem, czekolada
 
Ciasto kremowe – jasny biszkopt, krem śmietankowy, dżem, czekolada
 
               

Makowiec - kruche ciasto, mak czarny, orzechy, olejek migdałowy, bakalie, lukier
  placek
Placek drożdżowy - ciasto drożdżowe, kruszynki, lukier - istnieje wersja z owocami sezonowymi lub mrożonymi, z białym serem lub klasyczny z cukrem
 
          


galaretka

Ciasto na galaretce - biszkopt, krem budyniowy, owoce, galaretka

   sernik
Sernik tradycyjny - kruche ciasto, zmielony ser twarogowy półtłusty, bakalie, owoce w syropie, lukier
 
         


 

 
         
toffi
Ciasto Toffi – ciemny biszkopt, krem karmelowy, polewa toffi, migdały
  ptasie
Ptasie mleczko - jasny biszkopt, mix śmietankowo-galaretkowy
 
 

       
       
       
       

 

        

projekt i wykonanie: primel.pl